Verbindende communicatie: “De kracht van een gesprek“

-
0,00
In veel organisaties leiden spanningen en een gebrek aan samenwerking vaak tot inefficiëntie. Onze opleiding focust op essentiële communicatietools, waaronder zowel verbale als non-verbale aspecten van interactie. Door middel van de workshop “De kracht van een gesprek”, verkennen we interactieve oefeningen en praktische voorbeelden die deelnemers helpen bij het actief luisteren, begrijpen van boodschappen, en constructief reageren. Dit draagt bij aan het opbouwen van een constructieve werksfeer waarin open en respectvolle communicatie centraal staat.

Inhoud:


  • Versterken van verbale en non-verbale communicatievaardigheden: De training benadrukt het belang van zowel wat je zegt als hoe je het zegt. Verbale vaardigheden omvatten het kiezen van de juiste woorden en toon, terwijl non-verbale vaardigheden focussen op lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, en het gebruik van gebaren. Deelnemers leren bewust te zijn van hun eigen communicatiestijl en hoe deze de boodschap kan beïnvloeden.
  • Conflictbeheersing en -oplossing via praktische strategieën: Conflicten zijn vaak onvermijdelijk, maar de manier waarop ze worden beheerd, kan een wereld van verschil maken. De cursus introduceert methoden zoals bemiddelingstechnieken, het herkennen van conflicttriggers, en effectieve manieren om tot een consensus te komen zonder de relatie te schaden.
  • Empathisch luisteren en effectief reageren om een positieve dialoog te bevorderen: Deelnemers leren de kunst van empathisch luisteren, wat inhoudt dat je actief luistert, de emoties achter de woorden begrijpt, en gepast reageert. Dit helpt om misverstanden te verminderen en bevordert een open en eerlijke communicatie.
  • Bevorderen van een cultuur van openheid, begrip, en samenwerking binnen teams: De training richt zich op het creëren van een ondersteunende omgeving waarin teamleden zich gewaardeerd en begrepen voelen. Dit omvat het aanmoedigen van diversiteit van gedachten, het respecteren van verschillende meningen, en het bouwen aan een sterke, samenwerkende teamgeest.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor iedereen die een positieve verandering wil stimuleren binnen hun organisatie, van nieuw aangestelde leidinggevenden tot ervaren personeelsleden.

Programma

Programma Overzicht:

  • Versterken van verbale en non-verbale communicatievaardigheden.
  • Conflictbeheersing en -oplossing via praktische strategieën.
  • Empathisch luisteren en effectief reageren om een positieve dialoog te bevorderen.
  • Bevorderen van een cultuur van openheid, begrip, en samenwerking binnen teams.

Expert van deze opleiding

Nadine Carté

Mijn naam is Nadine Carté, en ik ben jouw toegewijde coach en trainer, gespecialiseerd in het luisteren naar en creatief samenwerken met mensen om hun…

Interesse in
Verbindende communicatie: “De kracht van een gesprek“?

Laat je gegevens na en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voornaam *
Naam *
Email *
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
Bijkomende info *