Stress op de werkvloer – Innerlijke rust

-
0,00
Stress is een veelvoorkomend verschijnsel op de werkvloer dat prestaties kan beïnvloeden en welzijn kan verminderen. In onze workshop “Innerlijke rust” verkennen we de oorzaken van stress en leren we praktische strategieën om deze te beheersen. De workshop combineert interactieve sessies met creatieve oefeningen en case studies, en biedt deelnemers de tools om niet alleen stress te herkennen en te voorkomen, maar ook om een staat van kalmte en rust te bevorderen.

Inhoud:

  1. Identificeren van stressfactoren in professionele omgevingen: Deelnemers leren de voornaamste oorzaken van stress op het werk herkennen, zoals hoge werkdruk, onduidelijke taakomschrijvingen, en interpersoonlijke conflicten. Door bewustwording van deze factoren kunnen ze beter anticiperen en reageren op stressvolle situaties.
  2. Toepassen van preventieve technieken om stresssituaties te vermijden: We behandelen strategieën zoals tijdmanagement, het stellen van realistische doelen, en het ontwikkelen van een ondersteunend netwerk binnen de organisatie. Deze technieken helpen stress op de werkvloer te minimaliseren voordat het problematisch wordt.
  3. Beheersen van stress en angst met bewezen methoden en technieken: Deelnemers verkennen diverse methoden zoals mindfulness, ademhalingsoefeningen, en regelmatige fysieke activiteit die helpen bij het reguleren van stress en angst. Deze vaardigheden zijn direct toepasbaar, zowel op de werkvloer als in het privéleven.
  4. Ontwikkelen van persoonlijke strategieën voor het bereiken van innerlijke rust: Door creatieve oefeningen en persoonlijke reflectie leren deelnemers hoe ze een dieper niveau van kalmte kunnen bereiken. Ze ontwikkelen persoonlijke routines die hen helpen om dagelijks innerlijke rust te bevorderen, wat bijdraagt aan hun algemene welzijn en productiviteit.
 
Voor wie?
Deze workshop is ideaal voor teams die hun stressmanagementvaardigheden willen verbeteren en een gezondere, meer ondersteunende werkomgeving willen creëren.    

Programma

Programma Overzicht:

  • Identificeren van stressfactoren in professionele omgevingen.
  • Toepassen van preventieve technieken om stresssituaties te vermijden.
  • Beheersen van stress en angst met bewezen methoden en technieken.
  • Ontwikkelen van persoonlijke strategieën voor het bereiken van innerlijke rust.

Expert van deze opleiding

Nadine Carté

Mijn naam is Nadine Carté, en ik ben jouw toegewijde coach en trainer, gespecialiseerd in het luisteren naar en creatief samenwerken met mensen om hun…

Interesse in
Stress op de werkvloer – Innerlijke rust?

Laat je gegevens na en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voornaam *
Naam *
Email *
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
Bijkomende info *