Leidinggeven met Impact

-
0,00

Effectieve Communicatie voor Startende Managers

Ben je een startende leidinggevende en zoek je een stevige basis om je communicatieve vaardigheden te versterken en af te stemmen op je team? Ontdek onze intensieve opleidingsdag die je voorziet van praktische technieken om uitdagende situaties effectief aan te pakken en vanuit jouw kracht te blijven communiceren. Met een methodisch kader benaderen we niet alleen individuele communicatie, maar ook teamcommunicatie doelgericht.

Voor Wie: Deze opleiding is ontworpen voor leidinggevenden die relatief nieuw zijn in hun rol (ongeveer 5 jaar ervaring) of voor ervaren leidinggevenden die een nieuw team leiden.

Leerervaring:

 • Herkenning van Communicatietypen: Leer je communicatietype herkennen door stellingen en een fysieke oefening, ondersteund door een solide theoretisch kader.
 • Verdiepende Duo-gesprekken: Ga dieper in op je communicatiestijl door duo-gesprekken waarin je jouw inzichten deelt en bespreekt met collega-leidinggevenden.
 • Realistische Rollenspellen: Versterk je communicatievaardigheden in veilige rollenspellen (max. 3 personen) gebaseerd op realistische situaties.
 • Communicatievierluik: Ontvang theoretische basisinformatie over het communicatievierluik en pas deze kennis toe in praktische, actiegerichte taken

Vereisten: Geen specifieke voorkennis vereist.

Interesse? Schrijf je vandaag nog in voor deze waardevolle training en transformeer je leiderschap met krachtige communicatie!

Programma

Programma Overzicht:

 • Inleiding en Doelstellingen: Introductie tot de dag en vaststellen van de verwachtingen van de deelnemers.
 • Type Communicator Herkennen: Stellingen en fysieke oefening om communicatietypen te herkennen, ondersteund door een theoretisch kader.
 • Diepgaande Duo-gesprekken: Bespreking van het herkende communicatietype in duo-gesprekken.
 • Rollenspel: Veilige rollenspellen (max. 3 personen) gebaseerd op realistische situaties om communicatievaardigheden te versterken.
 • Introductie tot het Communicatievierluik: Theoretische basis voor praktische, actiegerichte taken in teamcommunicatie.
 • Actiepunten en Toepassingen: Praktische actiepunten afleiden uit inzichten in teamcommunicatie.
 • Afronding en Feedback: Samenvatting van de dag, delen van de belangrijkste inzichten en feedback van de deelnemers.

 

Duur: Eén dag vol inzichten en praktische toepassingen.

Expert van deze opleiding

Katrijn Rosseels

Hoi, ik ben Katrijn; een positief ingestelde, goedlachse coach & trainer die op actieve wijze mensen kan enthousiasmeren en in hun kracht kan zetten. Ik…

Interesse in
Leidinggeven met Impact?

Laat je gegevens na en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voornaam *
Naam *
Email *
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
Bijkomende info *